Oase Biomaster tips & tricks

Met deze blog wil ik iedereen tips en informatie geven over de Biomaster buitenfilters. Het zijn goede en fijne buitenfilters en met een paar handige tips kunnen ze nog fijner in gebruik zijn.Biomaster thermo of geen thermo?Oase maakt de Biomaster filters met verschillende groottes in een normale en in de "thermo" uitvoering. Beide uitvoeringen zijn in de basis exact gelijk aan elkaar, met het verschil dat de thermo geleverd wordt inclusief een Oase HeatUp thermostaatverwarming. 

Lees meer »

De Stikstofkringloop

Een van de belangrijkste processen in een aquarium waar beginnende en ervaren aquarianen mee te maken hebben, is de stikstofkringloop.Deze kringloop is een proces waarin schadelijke afvalstoffen worden omgezet naar minder schadelijke stoffen en vervolgens bouwstoffen voor planten vormen.Hieronder zie je een visualisering van de stikstofkringloop.

Lees meer »

Aquarium verwarming, hoeveel watt?

Iedereen die een (sub)tropisch aquarium start, zal al snel beseffen dat hiervoor een verwarming nodig is. Gelukkig voor de hobby zijn deze heel eenvoudig te installeren en veilig te gebruiken.De vraag die je bij de aanschaf van een verwarming waarschijnlijk hebt; welk vermogen (lees: hoeveel watt) heb je eigenlijk nodig? Dat is van verschillende factoren afhankelijk:

Lees meer »